DOBRODOŠLI NA WEB STRANICE UDRUGE PČELARA "ZRINSKI" - SLAVONSKI BROD
Gdje sam: Naslovnica 2 | Broj posjeta:
Obavijest pčelarima
15.9.2013
Poziv

       1. Pozivamo pčelare članove PU Zrinski i ostale zainteresirane na stručno predavanje na temu: Redovna i interventna priprema pčelinjih zajednica za zimu. Predavač: Darko Vukašinović. Predavanje će se održati u četvrtak 19.09. u 18 sati u amfiteatru srednje škole M. A. Reljković u Slavonskom Brodu.

       2. Pozivamo pčelare na tradicionalno druženje na jezeru Petnja koje će se održati 29.09. (nedjelja) s početkom u 10 sati. Kotizacija je 40 kuna za člana PU Zrinski, a za članove obitelji je gratis. Prijava i uplata kotizacije je na predavanju. Konačni rok za prijavu je 26.09. (četvrtak), a prijaviti se može i  g. Marijanu Ahel mob. 091 586 1626, ili g. Zdravku Junačko mob. 091 543 3891.

       3. Podsjećamo pčelare da dostave ispunjen obrazac br. 2  g. Ladislavu Konopka do 30.09. (može na predavanju ili na druženju na Petnji).
Ivan Živić
komentirajObavijest pčelarima
13.9.2013
Pravilnik


       1. Obavještavamo pčelare da je ministar poljoprivrede u kolovozu 2013. g. donio novi Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe posebnih mjera pomoći za sektor pčelarstva u 2014. prema nacionalnom pčelarskom programu za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Preporučujemo pčelarima da prouče navedeni Pravilnik sa prilozima, jer su u njemu detaljno propisani uvjeti, kriteriji i načini za ostvarivanje prava na novčanu potporu u pčelarstvu za 2014. g. Pravilnik možete pogledati ovdje.

       2. Podsjećamo da se od 27. srpnja 2013. primjenjuje novi Pravilnik o uvjetima kojima moraju udovoljavati pčelarska vozila. Važno je znati da pčelar prije registracije vozila mora zatržiti Potvrdu o upisu u registar pčelarskih vozila od Hrvatskog pčelarskog saveza.

U svrhu izdavanja Potvrde potrebno je u HPS poslati:

1. fotokopiju osobne iskaznice (obje strane)
2. fotokopiju knjžice vozila
3. fotokopiju prometne dozvole     
4. osobne podatke (adresa, mjesto stanovanja, broj tel., broj mob.)  
5. OIB
6. podatak o pripadnosti pčelarskoj udruzi (naziv , sjedište udruge)

       Nabrojano poslati na:

       Hrvatski pčelarski savez, Pavla Hatza 5/3, 10 000 Zagreb
       E-mail: pcelarski-savez@zg.t-com.hr
       Fax: 01 485 2543
       Pravilnik mozete pronaći na www.pcela.hr
Ivan Živić
komentirajObavijest pčelarima
13.7.2013
Krađa košnica - OBAVIJEST

        Pčelaru članu naše udruge ukradeno je 9 komada LR košnica punih pčela i meda 11./12. srpnja u zoni Slobodnica u blizini naplatnih kućica.        Molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na mob. 099 271 6687 ili u PU „Zrinski“.
        Oštećeni pčelar nudi novčanu nagradu u iznosu od 2.000 kuna za korisnu informaciju koja dovede do počinitelja ove drske krađe.

komentirajObavijest pčelarima
9.7.2013
Kontrola i suzbijanje varooze

        Obavještavamo pčelare koji su primili VMP Bayvarol iz sredstava potpora da ga primjene na način naveden u Uputstvu dobivenom uz lijek, a nakon vrcanja meda. Također podsjećamo pčelare da prouče i pridržavaju se Programa kontrole i suzbijanja varooze u 2013. godini.

        Program kontrole i suzbijanja varooze u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu možete preuzeti OVDJE.

komentirajPčelarska škola 2013.
6.7.2013
Pčelarska škola 2013.

        I ove godine Pčelarska udruga „Zrinski“ organizirala je u suradnji sa Srednjom školom „Matija Antun Reljković“ treću po redu Pčelarsku školu. Kako će ulaskom u EU svi pčelari morati biti registrirani ne bi li mogli legalno prodavati med i ostale pčelinje proizvode potrebno je da za to imaju i određenu kvalifikaciju.


        Ovogodišnja obuka započela je 09.04.2013. teoretskim predavanjima u učionici Srednje škole „Matija Antun Reljković“ u Slavonskom Brodu. Predavači su bili: prof.dr.sc. Zlatko Puškadija sa Agronomskog fakulteta u Osijeku, Ferid Velagić pčelar profesionalac iz Tuzle, te iskusni i poznati pčelari Zdenko Veber, Zvonko Kovačević, Zvonko Mašić i Darko Vukašinović.

        Pčelari su educirani o temeljnim znanjima o gospodarskom značenju pčelarenja, o anatomiji i biologiji pčela, tehnologijama pčelarenja, pčelinjim proizvodima, bolestima, štetnicima i neprijateljima pčela, ekološko pčelarenje te zakonska regulativa vezana za pčelarstvo u Republici Hrvatskoj. Praktičnu nastavu polaznici su prošli svaki individualno sa svojim mentorom u pčelinjaku.

        35 polaznika, što je više nego prošle godine, 24. lipnja 2013. godine uspješno je položilo pismeni ispit i steklo kvalifikaciju - pčelar.

       

Uvjerenja o oposobljenosti za zvanje pčelar uručio je 1.7.2013. u restoranu „Jelen“  županijski pročelnik Vladimir Štefanek uz prisustvo predsjednika Pčelarske udruge „Zrinski“ prof.dr.sc. Stjepana Aračića i voditeljice obrazovanja odraslih Srednje škole „Matija Antun Reljković“ profesorice Svjetlane Kelemović Mostarkić. Tom prilikom u kratkom obraćanju novim pčelarima poželjeli su uspjeh i dobre rezultate u budućem pčelarenju.


Ivan Živić
komentirajPčelarska škola 2013.
27.6.2013
Obavijest

       Obavještavamo polaznike Pčelarske škole da je podjela Uvjerenja o završetku školovanja u ponedjeljak 01.07.2013. u 18.00 sati u restoranu „Jelen“ u Slavonskom Brodu.

 

 

 

 Ivan Živić
komentirajObavijesti pčelarima
8.5.2013
Važna obavijest!

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
KLASA:351-04/13-01/38
URBROJ:2178/01-10-13-21
Slavonski Brod 07.05.2013.

Udruga pčelara
Grada Slavonskog Broda

            Predmet: obavijest o početku tretiranja komaraca

Poštovani!

        Obavještavamo Vas da će u srijedu 8. svibnja u 18 sati, Grad Slavonski Brod vršiti Adulticidni tretman komaraca, a iz razloga da obavijestite pčelare o akciji, kako ne bi nastala šteta.

               S poštovanjem,

Stručni suradnik:
Josip Bodrožić-Džakić dipl.ing.

Pročelnik:
Damir Klaić dipl.ing.

komentirajPčelarska škola 2013.
7.5.2013
Pčelarska škola 2013.

       U utorak 09.04.2013. godine započela je treća  po redu pčelarska škola u organizaciji PU „Zrinski“ Sl.Brod i srednje škole Matija Antun Reljković. Školu polazi 35  kandidata.

       Prvo predavanje održao je prof. dr.sc. Zlatko Puškadija sa Agronomskog fakulteta u Osijeku. Predavanja se održavaju u učionicama srednje škole Matija Antun Reljković u SL. Brodu, a ostali predavači su naši iskusni i poznati pčelari: Zvonko Mašić, Darko Vukašinović, Zdenko Veber i Zvonko Kovačević. Predavanja je održao i  Ferid Velagić pčelar profesionalac iz Tuzle.

       Osim iskusnih pčelara u školu su se upisali i oni koje pčelarstvo zanima ali se time do sada nisu bavili, a žele se baviti.

       

       Za sve polaznike škole predviđena je teoretska nastava iz koje će ovladati temeljnim znanjima o gospodarskom značaju pčelarenja, anatomije i biologije pčela, tehnologije pčelarenja, pčelinjih proizvoda, bolesti ,štetnika i neprijatelja pčela, ekološko pčelarenje.  Praktične vježbe održavaju se  na oglednim pčelinjacima. U nastavu je uključeno i upoznavanje sa zakonskom regulativom vezanom za pčelarstvo u Republici Hrvatskoj te ekonomikom pčelarenja.

       Osim teoretske i praktične nastave polaznici će svaki individualno proći deset vježbi sa svojim mentorom u pčelinjaku i sve opisati u Dnevniku  rada. Po završetku školovanja, te nakon uspješno položenog ispita koji je 24.06.2013. godine  polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje – pčelar. 


Ivan Živić
komentirajObavijesti pčelarima
29.4.2013
Važna obavijest!

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
KLASA:351-04/13-01/38
URBROJ:2178/01-10-13-11
Slavonski Brod 29.04.2013.

Udruga pčelara
Grada Slavonskog Broda

            Predmet: obavijest o početku tretiranja komaraca

Poštovani!

        Obavještavamo Vas da će danas 29.4.2013. g. u 18:30 sati Grad Slavonski Brod vršiti Adulticidni tretman komaraca, radi toga da obavijestite pčelare o akciji, kako ne bi  nastala šteta.

               S poštovanjem,

Stručni suradnik:
Josip Bodrožić-Džakić dipl.ing.

Pročelnik:
Damir Klaić dipl.ing.

komentirajPredavanje
27.3.2013
Održano predavanje za pčelare

       Ferid Velagić dipl.ing, profesionalni pčelar iz Tuzle održao je 26.03.2013. godine u Slavonskom Brodu predavanje na temu „Proizvodnja matica za vlastite potrebe“. U potpuno ispunjenom amfiteatru srednje škole „Matija Antun Reljković“ okupilo se više od 100 pčelara PU Zrinski, te pčelari iz susjednih pčelarskih udruga. Dva sata pažljvo su svi slušali izlaganje ovog poznatog i priznatog pčelara i uzgajivača matica iz Bosne i Hercegovine.

       U svom predavanju istakao je veliku važnost kvalitetne matice koju je teško uzgojiti. Put uzgoja takve matice je dug, naporan, traži dosta vremena, truda, znanja i vještina. A kvalitetna matica je ona čije su pčele mirne u svim uvjetima, nemaju sklonost rojenja, prikupe obilje meda svojim društvima, kvalitetno izgrađuju satne osnove, društvo postiže maksimum u razvoju i prinosu bez velike pomoći istakao je g. Velagić. Velika je i važnost truta od kojeg pčele primaju 70%  nasljednih osobina. Detaljno je opisao svoj način uzgoja matica i predlaže drugim pčelarima svoja pozitivna iskustva, te postupak zamjene matice u košnici. Na kraju zaljučuje da je pčelarenje kvalitetnije i ekonomičnije ako se stara matica često mijenja mladom kvalitetnom maticom. 

       Fotografije s predavanja možete pogledati ovdje, a video klipove u nastavku članka.


Ivan Živić
komentirajČestitka
29.3.2013
Sretan Uskrs!

Obavijesti pčelarima
27.3.2013
Važne obavjesti Hrvatskog pčelarskog saveza

       1. Molimo sve korisnike mjera potpora prema Nacionalnom pčelarskom programu u 2013. godini da se obrate Hrvatskom pčelarskom savezu radi izdavanja EBP-a (evidencijskog broja pčelara) za ovu godinu. Budući da je došlo do promjene računalnog programa, svim pčelarima dodjeljeni su novi EBP-ovi, a prošlogodišnji više ne vrijede. Rok za podnošenje zahtjeva za potpore je 31.05.2013.  Kontakt: Vedran Lesjak 01 481 9536, mob. 099 481 9539;    Saša Petrić  mob.   099 481 9536.

       2. Pčelari koji žele ispuniti i dostaviti Anketni list o gubicima pčela u 2012/2013 isti mogu preuzeti OVDJE.

       3. Pčelari koji žele koristiti mjeru „Kontrole kvalitete meda“ sve obavijesti o tome imaju OVDJE.

Ivan Živić
komentirajPredavanje
20.3.2013
Poziv na predavanje g. Velagića

        Pozivamo sve pčelare na predavanje koje će održati ing. Ferid Velagić pčelar iz Tuzle na temu: „Proizvodnja matica za vlastite potrebe“. Predavanje će se održati u utorak, 26. ožujka 2013. u 18 sati u amfiteatru srednje škole Matija Antun Reljković u Slavonskom Brodu.
Ivan Živić
komentirajPčelarska škola
20.3.2013
Obavijest

        Zainteresirani pčelari mogu se još prijaviti za pčelarsku školu. Predavanja će početi u travnju, teorijski dio, a u svibnju i lipnju praktični dio i završni ispit.

Na prvo predavanje potrebno je donijeti: domovnicu, rodni list, svjedodžbu o završenoj školi. Završetkom Pčelarske škole nakon uspješno položenog završnog ispita polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje pčelar koje se upisuje u radnu knjižicu.

       Prijave i ostale informacije na mob. 098 552098 - Živić.

Ivan Živić
komentirajPredavanje
20.3.2013
Predavanje tajnika PSH g. Gerića

       14.03.2013. g tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza g. Tomislav Gerić održao je predavanje za pčelare u amfiteatru srednje škole M. A. Reljković u Slavonskom Brodu na temu „Aktualnosti u pčelarstvu“. Predavanje je bilo dobro posjećeno. Gospodin Gerić govorio je o mogućim potporama za pčelare, o porezima koji se odnose na one koji prodaju med na malo ili na veliko i drugim aktualnim temama koje su zanimljive pčelarima.

 
Zvonko Vidaković
komentirajObavijesti pčelarima
9.3.2013
Obavijesti pčelarima

       1. Pozivamo sve pčelare na predavanje koje će održati tajnik PSH g.Tomislav Gerić na temu „Aktualnosti u pčelarstvu“. Predavanje će se održati u amfiteatru srednje škole „Matija Antun Reljković“ u Slavonskom Brodu 14.03. (četvrtak) u 17 sati.

       2. Može se još prijaviti za Pčelarsku školu koju ćemo pokušati organizirati u suradnji sa srednjom školom „Matija Antun Reljković“. Prijave do 25.03. na mob. 098 552 098 (Ivan Živić).

       3. Pčelari koji žele mogu se prijaviti za natjecanje „Najljepše uređeni pčelinjak“. O detaljima ovog natjecanja biti će govora na predavanju. Sugestije, prijedloge i prijave prima Dražen Vrljić mob. 091 461 0666.

Ivan Živić
komentirajPčelarski dani u Vinkovcima
7.3.2013
Pčelarski dani u Vinkovcima

        Podsjećamo pčelare na 10. Pčelarske dane u Vinkovcima 8. i 9. ožujka 2013 godine.

        Program manifestacije možete vidjeti ovdje.

Ivan Živić
komentirajIzborna skupština
27.02.2013
Izborna skupština PU ZRINSKI 2013.

        U nedjelju 24. veljače 2013. godine održana je Izborna skupština pčelarske udruge „Zrinski“ u prostorima srednje škole „Matija Antun Reljković“ u Slavonskom Brodu. Skupštini je prisustvovalo 141 član, te gosti iz susjednih pčelarskih udruga i to iz Vinkovaca, Osijeka, Nove Gradiške i Virovitice. Na početku skupštine gosti su zaželjeli uspješan rad, dobru i mednu pčelarsku godinu.
Predsjednik udruge prof.dr.sc. Stjepan Aračić podnio je izvješće o radu u protekloj godini. Istakao je najvažnije aktivnosti;
  • održano je više predavanja za pčelare u cilju što bolje informiranosti i edukacije. Predavači su bili poznati pčelarski stručnjaci  iz Osijeka, Zagreba i Banja Luke
  • organizirane su posjete poznatim pčelarskim sajmovima u Gudovac, Novu Gradišku, Osijek, Beograd i Vinkovce
  • manifestacija „Dani meda“ u Sl. Brodu sastojala se od međužupanijskog ocjenjivanja meda, izlaganje i prodaja pčelinjih proizvoda u prostoru centra Supernova, aktivno sudjelovanje na Katarinskom sajmu gdje su izložene i kušane razne vrste meda, te proglašeni najbolje ocjenjeni medovi i podjeljene diplome
  • krajem pčelarske sezone u rujnu održano je tradicionalno druženje pčelara sa obiteljima u lijepom krajoliku  jezera „Petnja“ u općini Sibinj
  • 27 pčelara uspješno su završili Pčelarsku školu i stekli zvanje – pčelar
  • u protekloj godini otvorena je web stranica www.up-zrinski.hr na kojoj najavljujemo događanja, izvještavamo i upućujemo pčelare na lakše snalaženje u traženju potrebnih informacija
  • na misi zadušnici u Župi Duha Svetog naši pčelari na oltar su prinijeli teglice meda u znak zahvalnosti
  • svi pčelari koji su se prijavili za potpore primili su na vrijeme lijek protiv varoe koji je protekle godine bio učinkovit, a razlog je možda što su ga primjenili svi pčelari i to gotovo istovremeno
  • predsjednik je sa zadovoljstvom istakao značajan porast broja članova naše udruge       

        Izvješće o radu pročitao je učenik iz pčelarske sekcije  OŠ „Ivan Filipović“ Velika Kopanica.         
        Nakon uobičajenih točaka dnevnog reda pčelari su izabrali novo rukovodstvo za naredne četiri godine. Za predsjednika PU Zrinski izabran je prof.dr.sc. Stjepan Aračić, za dopredsjednike Zdenko Veber i Zvonko Vidaković, za tajnika je izabran  Ivan Živić, a za blagajnika Zdravko Junačko. Izabrano je i 14 članova u novi Upravni odbor.
Novi , a i dosadašnji predsjednik prof.dr.sc. Stjepan Aračić predložio je Plan i program rada koji su pčelari dopunili svojim prijedlozima. Istaknut je zahtjev i želja da se planirane aktivnosti i manifestacije podignu još na viši nivo i da se neprestano ukazuje na značaj i važnost pčelarstva.
        Na skupštini je Eva Vidaković dipl. oec. viša porezna savjetnica u Poreznoj upravi Sl.Brod upoznala pčelare sa temom „Porezni sustav i pčelarstvo“. Zanimljiva i aktualna tema izazvala je veliki interes, pa su pčelari postavljali mnoga pitanja na koje su tražili odgovore. Viša savjetnica strpljivo je odgovarala i pojašnjavala postojeće zakonske propise, te moguće dopune izmjene.

       U završnom dijelu skupštine pčelari su se družili uz prigodni domjenak.

              
Ivan Živić
komentirajIzborna skpština
14.2.2013
Poziv na izbornu skupštinu PU Zrinski

        Svim pčelarkama i pčelarima članovima PU Zrinski i drugim zainteresiranima koji se žele učlaniti u  udrugu

POZIV

       na izbornu godišnju skupštinu PU” Zrinski” Slavonski Brod koja će se održati u nedjelju  24. veljače  2013. u 10 sati u srednjoj školi “M. A. Reljković” , Cankareva 76. Sl.Brod.

Poslije skupštine biti će :
- Predavanje: EVA VIDAKOVIĆ dipl. oec. - viša savjetnica porezne uprave podružnica Slavonski Brod Tema: POREZNI SUSTAV I PČELARSTVO

- Tombola
- Domjenak

Uplata članarine: 300 kn (HPS-časopis Hrv.pčela) ili 75kn član PU

Predsjednik
prof.dr. Stjepan Aračić
komentirajSažetak predavanja
7.2.2013
Stručno predavanje za pčelare 24. siječnja 2013.

       Sažetak predavanja možete pročitati ovdje.

komentirajObavijesti
5.2.2013
Pčelarski sajam Beograd

        Obavještavamo zainteresirane pčelare da ima još slobodnih  mjesta u autobusu za odlazak na Pčelarski sajam u Beograd. Polazak je 08.02.2013. (subota) u 06.00 sati sa parkirališta iza dvorane I.B.Mažuranić u Sl. Brodu. Prijaviti se možete g.Tomislavu Oreč, mob. 091 5272 911 do 07.02. (petak).
Ivan Živić
komentirajObavijesti
2.2.2013
Važna obavijest pčelarima

        1.       U četvrtak 7. i petak 8. veljače 2013. godine u vremenu od 8 do 13 sati u prostorima Udruge  HVIDRA  u Slavonskom Brodu  ulica  Stjepana Marjanovića br. 2 ( dom „Plavo polje“ ), povjerenik Ladislav Konopka prikupljat će podatke potrebne za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka. Evidencija predstavlja osnovni uvjet za ostvarivanje prava na potpore, te stoga svaki pčelar član Hrvatskog pčelarskog saveza koji namjerava sudjelovati u potporama treba uplatiti 2 kune naknade za svaku pčelinju zajednicu za koju se traži ostvarivanje prava na potporu s osnove zdravstvene zaštite pčela ( VMP – lijek za suzbijanje varooze ). Pčelari koji nisu članovi  HPS-a  za isto plaćaju 3,5  kuna  po pčelinjoj zajednici.
       Pčelari mogu odabrati između dva ponuđena VMP-a ( lijeka ) sa liste odobrenih i registriranih u republici Hrvatskoj, a to su Bayvarol ili Apiguard. Visina subvencije Ministarstva Poljoprivrede iznosi 25 kn / košnici i pokriva punu dozu Bayvarola po košnici ili  pola doze Apiguarda po košnici.
Za ažuriranje Evidencije obvezno ponijeti presliku važeće osobne iskaznice, koja je jasno vidljiva ( da nije zatamnjena ). Za detaljne informacije možete se obratiti povjereniku na broj: 098/ 9591 448


       2.   Zbog ulaska RH u Europsku Uniju sve mjere predviđene u Nacionalnom pčelarskom programu moraju se realizirati do zaključno 30. Lipnja 2013. godine. Stoga svi pčelari koji namjeravaju koristiti programsku mjeru Tehničke pomoći pčelarstvu kao i mjeru Racionalizacija selećeg pčelarstva trebaju da obave kupnju opreme u razdoblju od 1. siječnja 2013. do 1. svibnja 2013. Nakon tog roka neće se moći koristiti ove mjere na nacionalnoj razini.

       3. Poštom Vam je poslan pripadajući račun za preuzeti VMP (lijek) u 2012. godini, kojega za potrebe mogućeg inspekcijskog nadzora priložite uz obrasce za lijek koje Vam je pri podjeli lijeka ostavio povjerenik.

Ladislav Konopka
komentirajStručno predavanje
26.01.2013
Održano stručno predavanje za pčelare

       Dana 24. siječnja 2013. godine, u organizaciji PU Zrinski održano je stručno predavanje za pčelare (članove naše udruge) i ostale zainteresirane. Predavanje je održano u amfiteatru srednje škole M.A. Reljković u Sl. Brodu, s temom:
Priprema pčelinjih zajednica za proljeće“  predavač mr.sc. Goran Mirjanić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci - pčelar.


       Sve prisutne pozdravio je predsjednik PU Zrinski prof.dr.sc. Stjepan Aračić  i informirao o predstojećim aktivnostima, te pozvao članove da se aktivno uključe u rad udruge.
       Vrlo temeljito, opširno, stručno, zanimljivo i praktično izlaganje predavača pažljivo je slušalo  2 sata oko 120 prisutnih. Pčelari su saznali neke nove spoznaje o pčelarenju, stručne savjete, i praktične prijedloge. Nakon izlaganja prisutni su postavljali pitanja na koja je predavač odgovarao.
       Ovako velik odziv potvrda je da su ovakva predavanja potrebna i privlačna za naše pčelare a sve sa ciljem što bolje informiranosti i edukacije.

Sažetak predavanja možete pročitati ovdje.
              
Ivan Živić
komentirajPredavanje
18.1.2013
Poziv pčelarima na predavanje

        1. Pozivamo sve pčelare članove PU Zrinski i sve ostale zainteresirane na stručno predavanje mr.sc. Gorana Mirjanića na temu  „Priprema pčelinjih zajednica za proljeće“. Predavanje će se održati 24.01.2013.g. (četvrtak) u 18.00 sati u srednjoj školi M.A.Reljković u Sl.Brodu.


        2. Obavještavamo sve članove PU Zrinski da organiziramo posjetu pčelarskom sajmu u Gudovac 02.02.2013.g. (subota). Polazak je u 06.00 sati iza dvorane I.B.Mažuranić (parkiralište). Povratak oko 19.00 sati. U pauzi na  predavanju g.Mirjanića 24.01.2013. g. moći će se prijaviti i uplatiti 60 kuna za prijevoz. Prijave sa uplatom primati će se do 27.01.2013. g. tj. do popune mjesta u autobusu. Prijaviti se može i kod Ahel Marijana Bartolovci, Kovačević Zvonka mob.098 9103948 Bukovlje, blagajnika Junačko Zdravka mob.o91 5433891 Sl.Brod i na tržnici kod Dragana Ćurić mob. 099 3523875.

Ivan Živić
komentirajKad pčele utihnu
14.1.2013- ARHIVA -